Olemme Unesco-kouluja - mitä se tarkoittaa?

Unesco-kouluja on Suomessa noin 60 ja ympäri maailmaa lähes 12 000.  Tarkoituksenamme on  edistää kulttuurienvälistä vuorovaikutusta, rauhaa, kestävää tulevaisuutta ja laadukasta koulutusta. Suomessa meillä UNESCO-kouluissa on koettu erityisen tärkeiksi varsinkin ihmisoikeus-, ympäristö- ja maailmanperintökasvatus.

Pyrimme Unesco-kouluissa edistämään YK:n Agenda 2030-tavoitteiden toteutumista ja osallistumme eri tavoin Unescon koulutusta, tiedettä, kulttuuria ja viestintää koskevien strategioiden ja ohjelmien toteuttamiseen. Hyödynnämme opetuksessamme Unescon aineistoja ja jaamme ideoita ja toimivia käytänteitä myös muihin lähialueen oppilaitoksiin. Yritämme tarjota lapsille ja nuorille paremmat lähtökohdat ymmärtää monimutkaistuvaa, keskinäisriippuvaista maailmaa ja voimaannuttaa heitä luoviksi ja vastuullisiksi maailmankansalaisiksi.

Suomessa oppilaitosten Unesco-toimintaa koordinoi opetushallitus yhteistyössä Suomen Unesco-toimikunnan kanssa. Maailmanlaajuisen kouluverkoston toimintaa ohjaa kulloinkin meneillään oleva strategiakausi, joka vuosina 2014-2021 keskittyy maailmankansalaisuuteen ja kestävään kehitykseen.

Lue lisää Suomen Unesco-koulujen toiminnasta Opetushallituksen sivuilta tai Kohti vuotta 2030 -blogisivustolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti