perjantai 19. maaliskuuta 2021

Mikä ihmeen PAX?

Hei ja tervetuloa sinulle, hyvä lukijamme! 

Olet tullut PAX-verkoston blogisivuille ja luet juuri nyt sen ensimmäistä postausta. Hienoa, että olet täällä! Se on nimittäin yksi uuden verkostomme keskeisimmistä tavoitteista: tavoittaa mahdollisimman monta ihmistä ja kertoa toiminnastamme.

Olisi näin alkuun varmaankin tärkeää kertoa sinulle PAXista. Se on viiden Unesco-koulun vuonna 2020 muodostama verkosto, jonka tarkoituksena on tehdä yhteistyötä ja jakaa hyviä käytänteitä sekä tietoa myös muille oppilaitoksille, niin omalla lähialueellamme kuin muuallakin Suomessa. Me viisi koulua toimimme Porissa, Tampereella ja Orivedellä, ja se näkyy myös verkostomme nimessä:


P - Pori & Pirkanmaa

A - Allianssi

X - Verkostoituminen ja yhteistyö koulujen välillä


PAX on myös latinaa, ja tarkoittaa rauhaa. Se on yksi YK:n kestävän kehityksen ohjelman, Agenda 2030:n, tavoitteesta, jotka ohjaavat myös meidän Unesco-koulujemme toimintaa ympäri maailmaa. Sen ja muut Agenda 2030 -tavoitteet löydät tarkemmin klikkaamalla tästä.

PAX-verkostomme aloittelee toimintaansa nyt lukuvuonna 2020-2021 OPH:n myöntämän erityisavustuksen turvin. Tavoitteenamme on kehittää yhteistyötämme ja jakaa osaamistamme muiden koulujen kesken. Erityisiä kiinnostuksen kohteitamme ja toimintamme kärkiä ovat demokratiakasvatus, rakentavan vuorovaikutuksen keinot väkivaltaisen radikalisoitumisen ehkäisyssä sekä kulttuuri- ja maailmanperintökohteisiin tutustuminen ja niistä oppiminen. 

Blogiamme seuraamalla pääset tutustumaan meihin ja toimintaamme. Jos haluat kysyä meistä lisää tai meiltä jotain, löydät yhteystietomme koulujemme kotisivuilta joille pääset oikealta sivustalta löytyvistä linkeistä. Koulujen Unesco/PAX-toiminnasta vastaavia ovat

Laura Penninkilampi (Kuninkaanhaan koulu, PAX-hankekoordinaattori)

Saija Santavirta (Kuninkaanhaan koulu)

Gloria Romlin (Björneborgs Svenska Samskolan)

Jenni Decancia (Oriveden lukio)

Mirka Mäkinen (Oriveden yhteiskoulu)

Minna Törrönen (Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio)

Tiina Aikoma (Tampereen yliopiston normaalikoulu)

Jaana Inki (Tampereen yliopiston normaalikoulu, alakoulu)

Mia Koivuniemi (Rauman normaalikoulu)

Heli Valkama (Varalan urheiluopisto)


Kiitos kun kävit, tule toistekin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti