torstai 2. helmikuuta 2023

Mihin kaikkeen UNESCO ASPnet-verkoston koulut ovat yhdessä sitoutuneet?


Porin, Rauman ja Pirkanmaan UNESCO PAX-verkoston koulut kokoontuivat 1.2.2023 suunnittelemaan tulevaa verkostoyhteistyötä.


PAX-verkostotapaamisessa palauteltiin yhdessä mieleen UNESCO ASPNet-jäsenoppaan avulla mitä UNESCO Associated Schools ASPnet-verkostoon ja Unesco-kouluna toimiminen tarkoittaa, ennen kaikkea mihin verkoston koulut sitoutuvat.



UNESCO ASPnet-verkostoon kuuluminen:

Olemme sitoutuneet osallistumaan UNESCO:n tehtävään rakentaa rauha maailmaan.

Sisällytämme UNESCO:n arvot ja tavoitteet näkyvästi oppilaitoksemme organisaatioon, toimintakulttuuriin, opetukseen ja projekteihin.

Ihmisoikeudet ja ihmisarvon kunnioitus, sukupuolten tasa-arvo, rauhan ja väkivallattomuuden kulttuuri, oikeudenmukaisuus ja demokratia, moninaisuuden kunnioitus ja kansainvälinen solidaarisuus toteutuvat koulumme opetuksessa ja toimintakulttuurissa.

Kuulumme globaaliin yhteisöön saman henkisten koulujen kanssa. Luomme yhteyksiä, jaamme tietoa ja kokemuksia ja kehitämme yhteisiä projekteja rehtorien, opettajien ja oppilaiden kanssa ympäri maailmaa.



Mihin koulu sitoutuu UNESCO-kouluna:

Koulu vaalii UNESCO:n arvoja ja perusperiaatteita.

Koulu laatii ja lähettää vuosiraportin kansalliselle koordinaattorille annettuun päivämäärään mennessä. Raportissa käytetään annettua pohjaa.

Koulu osallistuu lukuvuosittain vähintään yhteen kansalliseen tai kansainväliseen projektiin, kilpailuun tai kampanjaan, jota UNESCO on ehdottanut tai tai vastaavaan kansalliseen aktiviteettiin, jota kansallinen koordinaattori on ehdottanut.

Koulu viettää joka lukuvuonna vähintään kahta kansainvälistä YK:n juhlapäivää. Tapahtumapäivät valitaan ASPnetin verkkokalenterista. Tapahtumaan osallistuu koko kouluyhteisö.

Koulu pitää esillä ASPnet-jäsenyyslogoa tunnuksena koulun ASPnet jäsenyydestä. Kansallinen koordinaattori toimittaa tarkemmat ohjeet.

Koulu tiedottaa kouluyhteisölle ASPnet jäsenyydestä esim. henkilökunnan kokouksissa, vanhempainilloissa ja oppilaiden kokoontumisissa käyttäen julisteita ja koulun kotisivuja.

Koulu päivittää tiedot (yhteystiedot, tilastot ja toiminta) OTA-alustalle vähintään kahdesti vuodessa.

 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti