torstai 9. helmikuuta 2023

PAX-verkostoyhteistyön vuosikello

Vuosikello Unesco-verkostoyhteistyön tueksi


Porin, Rauman ja Tampereen Unesco-koulut muodostavat yhdessä Unesco PAX-verkoston. Verkoston koulut ovat laatineet yhteisen PAX-vuosikellon verkostoyhteistyön tueksi. 


PAX-verkoston vuosikelloon on kirjattu säännölliset tapaamisajankohdat -ja paikat, vuosittaiset PAX-verkoston koulujen yhteiset aktiviteetit, PAX-blogin kirjoitusvuorot sekä yleinen Unesco-toiminnan aikataulutus. Vuosikelloon on aikataulutettu lisäksi koulujen Unesco-toiminnan arviointi ja -yhteissuunnittelu sekä koulujen Unesco-lähettiläiden rekry ja koulutus. 


Yhteinen vuosikello tekee verkoston toiminnasta selkeämpää ja ryhdikkäämpää. Kaikilla kouluilla on omat aikataulut, mutta vuosikellon ansiosta Unesco-toiminta pystytään huomioimaan paremmin kouluilla lukuvuotta suunniteltaessa. Vuosikellon avulla varmistetaan myös, että unescolaisuus näkyy ja kuuluu Unesco-kouluilta vaaditulla tavalla kaikkien verkoston koulujen arjessa. Vuosikello vahvistaa koko kouluyhteisön sitoutumista verkostoyhteistyöhön. 


Aktiivinen verkostoyhteistyö mahdollistaa yhteisen Unesco-toiminnan kehittämisen. Vuosikellon lisäksi PAX-verkoston kouluilla on ajatuksena yhtenäistää koulujen Unesco-toimintaa laatimalla yhteinen opasmateriaali, joka sisältää Unesco-lähettiläiden koulutusmateriaalin, yhteisen syksyn viestin koteihin ja yhtenäiset Powerpoint-diat Unesco-toiminnan esittelyyn lukuvuoden alussa ja vanhempainilloissa. 


Lataa vuosikello tästä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti